terug
 
 

Werken van Marion Crezee

 

 


Domein 4, 2011, 75x98 cm, grafiet houtskool

Mijn werk ontstaat vanuit een grote fascinatie door de natuur in het algemeen en met de mens en zijn relatie tot de natuur in het bijzonder.
De menselijke drang om voortdurend orde en overzicht te willen aanbrengen in de ons omringende natuur, is daarbij vaak als basisgegeven aanwezig. Zijn Ingrijpen, omvormen, afbakenen en indelen, vanuit het idee dat de natuur vooral een manipuleerbaar gegeven zou zijn.
Het trekken van sporen in de vorm van strakke lijnen en lementen die contrasteren met wat groeit. De confrontatie tussen dat streven en de onverstoorbare woeker die natuur heet.
Mijn fascinatie omvat ook de schoonheid van al wat groeit en bloeit, de overweldigende gevarieerdheid in organismen, vormen en kleuren die het ons schenkt. Een nooit opdrogende bron van inspiratie.
Ik uit mij vooral via het tekenen; het werken op papier in wisselende technieken, afhankelijk van het onderwerp op groot of klein formaat. Daarbij werk ik voornamelijk in series die aan een thema of onderzoek gebonden zijn. Ik heb in de afgelopen jaren ook enkele installaties op bovenstaand thema uitgevoerd.
 
Domein3, 2011, 92x75 cm, houtskool en grafiet
     
     
     
     
     
     
     
terug