terug
 
 

Gastenboek:

13-05-2011 
Vandaag vanaf rond 't middaguur De Expo bezocht in het Kruithuis.
Complimenten, zo komt me recht en oprecht uit het hart. Rijk aan ideeën, mooi aan verbeelding, en vaak ook poëtisch speels!
Hans Koch

10-4-2011
Prachtige tentoonstelling op hoog niveau!
Inspirerend. Zal zeker veel aandacht krijgen.
R. en M de Jong

14-4-2011
Wat komen alle werken mooi uit, zéér inspirerend!
Het is zeer de moeite waard. Zal anderen op de hoogte stellen. Prachtige tentoonstelling.
Korrie van Duinhoven

16-4-2011
Het is een stille ‘andere’ wereld. Veel van de objecten dragen die stilte in zich. Het is een prachtige tentoonstelling.!!
Thea Jensch Nieuwkuik

11-5-2011
Ik heb genoten. Mijn handen jeuken, dat is een goed teken bij mij. Meer per email 
Marjolijn Delver

(vervolg) Ik heb echt lopen genieten die middag.
De sfeer in dat bijzondere, historische gebouw met daarin jullie werk wat juist daar zo prachtig uitkomt, in die verweerde omgeving. Prachtige combinatie. Ik vond de gehele sfeer verstild, tijdloos en helemaal losstaand van deze hectische tijd.
Ik heb veel foto’s gemaakt en dat doe ik zelden.

- Allereerst: ik vond jouw werk in zijn algemeenheid het interessantst, het mooist en het sprak me het meeste aan. Onze gedeelde textiele achtergrond speelt daarbij vast een rol. Je werk is speels, vrolijk, gevoelig en het raakt me. Het meest sprak me aan de werken met krantenpapier waarin je de hoeken met gekleurde wolletjes hebt omwikkeld. 
En ik vond de al je ‘lijntekeningen’ in de achterste ruimte, die gebaseerd zijn op het zelfde idee, ook heel interessant. Het worden subtiele grafische tekeningen als je je vierkanten en andere vormen met een regelmatige onregelmatigheid uitbreidt en over elkaar heen laat lopen. Boeiend en mooi.
Het ruimtelijke werk wat in z’n eentje vóór die laatste deur stond, met de rode hoeken, vond ik niet zo interessant. Bijna een beetje saai, want zo voorspelbaar. Ik mis hier een beetje de spanning van de onregelmatigheid die een boeiende vorm oplevert.

Het allermooiste werk van jou vond ik toch iets heel anders: het werk met de rechthoeken in de breedte van fineer (dacht ik). Het hing als je binnenkomt in de linkerzaal op de achterste wand. Dat werk vond ik echt heel prachtig, ik denk juist door de verschillen in breedtes, dat heb je trouwens nergens anders gedaan. En door de onregelmatigheid, dat maakt het spannend. En het materiaal natuurlijk, wat zich toch anders gedraagt – het buigt een beetje meer door – dan je 'stokjes' van krantenpapier. 

Paul van Rijswijk
Sterk werk, sober, heel basaal in zijn constructies. Ook spannend, onverwacht en ook krachtig en monumentaal.
Het werk waar ik het meest van onder de indruk was, was de grote ruimtelijke ovale vorm met de verticale ribben, die daar heel monumentaal en transparant  tussen 2 witte zuilen in stond (die eigenschappen heeft mijn Takkenwerk ook vaak en daar streef ik ook naar). Dit werk omvat trouwens ook de leegte, net als jouw werk.
Meestal is zijn werk heel overzichtelijk en overzie je het in één oogopslag. (En toch verveelt het niet.) Maar dan hangt er ineens een klein, driehoekig werkje aan de wand wat volkomen onoverzichtelijk is en daardoor heel verrassend. Ook leuk en opvallend is dat hij heel groot werkt en tegelijk heel klein en intiem.

Harmen Abma
Spannend door de combinatie stoer en zacht. Van hard en gevoelig. Zijn werk is soms heel erg 'schrijverig', het suggereert de schrijfbeweging, maar het blijft een suggestie, dat heeft het gemeen met jouw werk. En zijn materiaalcombinaties zijn heel onverwacht en trekken daardoor steeds de aandacht: Hé, wat zie ik nou weer... zie ik wat ik zie?

Dorien Melis
Die naam herinner ik me van vroeger, ik vind haar werk prachtig, gevoelig en subtiel. Spreekt me zeer aan.
En toen ik haar website bezocht zag ik dat haar partner Johan Claassen is, die ik ook al weer ken van vroeger.
Ik vond zijn betekenisvolle, suggestieve en gevoelige constructies heel erg mooi en bijzonder. Ik wou onmiddellijk dat ik dat werk gemaakt had. Maar dit ook weer geheel terzijde van de bespreking van jouw mede-exposanten.

Sigrid Nieuwinger
Haar werk sprak me niet zo aan. Ik vond het wel leuk wat ze met diaraampjes en deed, en met rubber en stokjes.
Maar veel verder kwam het niet bij mij. Ik wil zo graag in mijn hart geraakt worden. Boem! Dat je hart er van overslaat. Daarvoor moet een werk voor mij een bepaalde gevoeligheid en expressie hebben. Dat miste ik bij haar volkomen. Het is werk wat je (in ieder geval mij) op afstand houdt.

Pip Culbert 
Hij of zij omvat met werk ook de leegte net als jij en Paul. Maar dat heb je misschien al gauw met lijnen, als je de vlakken en/of de inhoud weglaat. Ik vond het resultaat soms heel mooi , vooral als het om van die subiele lijntjes gaat, waarbij het niet direct duidelijk is wat het oorspronkelijke voorwerp geweest is. Bij de herkenbare voorwerpen zoals de rugzak en de spijkerbroek vond ik het al weer meer een truc worden, daardoor sprak dat werk me niet aan.

Nou dat was het dan, een echte recensie.
Ik vond het leuk om te doen omdat ik aan de ene kant zo enthousiast was over veel van de werken en over de hele tentoonstelling. En omdat ik aan de andere kant ook altijd van alles vind van dat werk en op deze manier eens gedwongen werd om er niet alleen over na te denken wat ik vond, maar vooral ook waarom.
En ik vond het ook leuk omdat veel van het werk textiel-gerelateerd is, mijn oude liefde. Ik realiseer me nu dat ik te weinig naar dit soort tentoonstellingen ga. 

een hartelijke groet van Lijn

 

terug