Summary

Gastenboek

U bevindt zich op de pagina › kunstenaars
 


 

Odine Lang: met lijnen van ijzerdraad, vormt zij fragiele draadfiguren. Vormexperimenten die aan de natuur ontleend lijken, of constructies van zeldzame fabelachtige wezens. 
foto's...
www.odinelang.de

Helen Vergouwen: stevige en robuuste balken beschrijven een beweging in de ruimte. De lijnen parallel aan elkaar, gaan een hoek om, veranderen van richting, verdikken, versmallen. 
foto's...
www.helenvergouwen.nl

Coen Vernooij: met fijne kaarsrechte lijnen speelt Vernooij met optisch bedrog. De  getekende metalen vormen zijn gereduceerd tot hun contour, worden vanuit één standpunt bezien ruimtelijk. 
foto's...
www.coenvernooij.nl

Marlies Lebesque: draadfiguren, speelse krabbels, krachtige tekeningen in het luchtledige. Zwevend voor de wand, een zware of subtiele schaduw werpend. 
foto's...
www.marlieslebesque-portfolio.nl

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------

Maryan Geluk maakt mixed media wand- en vloerob-jecten en gaat soms figuurlijk de grond in. Hulpmiddelen zijn topografische kaarten en plattegronden van steden en kathedralen zo worden historische begrenzingen ver-bonden met het heden.
foto's...
www.maryangeluk.nl

Dorien Melis schildert en tekent op uiteenlopende mate-rialen. Hoewel haar werk abstract oogt is altijd een verbondenheid met de natuur voelbaar: de natuur in haar directe omgeving of elders. Geploegde akkers,stoppelige maïsvelden, palen ‘op rij’ benodigd voor land- en tuinbouw, de sterrenhemel, eerste sneeuwval, vogelzang, de windruis van het bos. Muziek is een terugkerend thema, verbeeld in partituurachtige werken, ‘as written’, repeterend/ritmisch belijnd. [1938 - Utrecht - AIVE, academie voor industriële vormgeving]
foto's...
www.dorienmelis.nl

Marlies Lebesque tekent vormen in het luchtledige. Subtiele grafische draadtekeningen van vierkanten en andere vormen die over elkaar heen lopen. De herhaling boeit daar waar een versnelling plaatsvindt en de lijnen uit de bocht lijken te vliegen. De vaart van de schrijfbeweging wordt speels, vrolijk, gevoelig vastgelegd in kwetsbare mate-rialen. Een fragiel lijnenspel dat je meevoert in een afwisseling van herhalingen, staccato, trage en rustige rit-mes. Zo wordt de leegte omsloten en krijgt weer betekenis.
[1951 - Heerlen - Docent opleiding Textielvormgeving Tilburg - AIVE (Academie voor Industriele Vormgeving Eindhoven) - Kunsthistorie - Rijks Universiteit - Utrecht]
foto's...
www.marlieslebesque-portfolio.nl

Paul van Rijswijk Paul van Rijswijk werkt met basale constructies. Hij maakt zowel autonome beelden als situatie gerelateerde werken, tijdelijke als blijvende werken. Tijdens het werkproces ontstaan nieuwe combinaties in vorm en volume. De geometrisch-abstracte sculpturen zijn helder van vorm en transparant van opbouw. Verrassende combinaties van compactheid en luchtigheid, sterk en sober, krachtig monumentaal naast intiem en klein. [1965 - Berkel Enschot - Academie Beeldende Kunst afdeling beeldhouwen - Maastricht]
foto's...
www.paulvanrijswijk.com

Louise Hessel: vormgeven is voor mij het zoeken naar patronen, structuren en ordeningen door te componeren met het karakter en de sfeer van voorwerpen. De voorwerpen worden veranderd en in een constructie opgesteld. De voorwerpen die ontstaan verliezen hun oorspronkelijke gebruiksfunctie en lijken te komen uit een andere tijd. Er wordt ingegrepen in het proces van de tijd. Een tijd die echter nooit heeft bestaan. De opstel-lingen voeren je langs levens, generaties en schijnbare herinneringen naar een kunstmatige huiselijke omgeving.
foto's...
www.louisehessel.nl

Shufen Yan: elke lijn, elk oppervlak van een kunstwerk komt tot leven, want een kunstenaar beeldt het echte, het goede, het mooie uit.
foto's...
users.skynet.be/yanshufen

Studenten: Dieke Coumans en Malu van der Bijl van de kunstacademie Breda werken in de herfstvakantie binnen het thema Line art.

 


 

Ronald Noorman
Grafiek  
Grafiek met de 'Intimiteit van Tekenkunst', een lijnenspel van gedachten  dat direct aan het papier toevertrouwd is. Zijn werken zijn meestal abstract, vol beweging, krachtig of subtiel, teer en voorzichtig. 
www.ergopers.be
www.actuelegrafiek.nl

Leonie van Santvoort
Een steel, een tak,  lijnen, ontleend aan de natuur en de dagelijkse omgeving, blijven herkenbaar of worden gemani-puleerd. 
foto's...
www.leonievansantvoort.nl 

Sjoerd Buisman volgt in zijn werk de verschijnselen van de natuur. Naast vergroeiingen, spiraalvormen en insnoer-ingen werkt hij nu voornamelijk met phylotaxis (de studie hoe bladeren rond een stam of tak zijn gegroepeerd). De spiralende bladstand worden in staal, hout of brons uit-gevoerd. 
foto's...
www.galerie-indruk.nl

 

 

 

 

------------------------------------------------------------------

Paul Louis van den Bergh: I want to suggest the nature of intimacy, community, transition, process and progression. To depict life/forms and spaces, disparate and transient, that form societies constantly shifting and changing, combining to create moments of recognisable subjects and meaning.
The materials I use have often been gathered in the same vein. I come across some old dried-up tubes of gouache, museumboard cut-offs out of a skip from the picture framer down the street, pencils in varied states of use, etc., and rejuvenate them to create these works.
foto's...
www.saatchiart.com/PaulLouisvandenBergh

Harmen Abma maakte subtiele draadsculpturen van stugge ijzernetwerken en andere bouwmaterialen. Hij doorkruiste ze met soepele draden touwen en stroken, knoopte ze vast. Een combinatie van stoer en zacht, klassieke eenvoud afgewisseld met woeste gebaren. [1937- Hijlaard/ 2007 Sneek - Academie Leeuwarden]
foto's...

Pip Culbert (overleden 12 februari 2016) omvat met werk ook de leegte door de contouren te laten bestaan en de vlakken weg te laten. Wat overblijft zijn subtiele lijntjes die nog net iets vertellen over het oorspronkelijke voorwerp. Zij toont de constructienaden van een rok, een blouse, een strijkplankhoes, een zakdoek. Het gebruiksvoorwerp wordt gereduceerd tot zijn getekende essentie. Met een glimlach van herkenning ontdek je het verschil tussen de kontzakken van diverse spijkerbroeken. De resten van een print, de kleur van het materiaal zijn nog maar net aanwezig. [1938 - Newcastle UK - Royal College of Art, London]

Sigrid Neuwinger
Uit het spel met verschillende materialen blijkt het plezier van de maker. De sculpturen herinneren soms aan menselijke lichamen, dan weer lijken het constructies voor een gebouw of architectonisch object. Zij gebruikt de buigzaamheid van fietsbanden en vormt hiermee ruimtelijke objecten. Diaramen worden door structurele opbouw en verbindingsconstructies tot verrassende Ruimtelijke Vormen. Een fantasievolle nieuwe wereld gemaakt van alledaagse voorwerpen. [1953, Universität Duisburg, Hochschule Niederrhein Krefeld]
foto's...
www.sigridneuwinger.de

Machteld Zaaruolo: studies met lijnen en fotografie binnen het thema.
foto's...

Kim Pattiruhu laat zich in deze werkperiode inspireren door raampartijen.
foto's...
www.kimpattiruhu.nl

Doré van Deijck: solowerk van Doré is al eerder te horen geweest in ArToll in mei 2015 tijdens Lente riten.
foto's...
www.dorevandeijck.nl

Tevens was in de groepstentoonstelling grafiek van Tomas Nollet (be) en Albert Merz (de) en schilderwerk van Harmen Abma (nl) te zien.
foto's...